Новини
Здоров’я

Чому 8 вихованців дитсадка в Нетішині звернулися до лікарні

У вихованців ДНЗ №5 у Нетішині, котрі звернулися днями до лікарів, виявили ентеровірусну інфекцію. Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому.

“У вихідні дні в соціальних мережах активно поширювалася інформація про те, що у нашому місті зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції. Це повідомлення є недостовірним”, – зазначають у міськраді.

Як повідомила дільничний педіатр Ірина Халманова, встановлено діагноз – ентеровірусна інфекція (клінічно). Наразі стан дітей задовільний, видаються довідки про те, що малеча може відвідувати дошкільний навчальний заклад.

Нагадаємо, станом на 24 січня, до лікарів-педіатрів Центру звернулося 8 хворих дітей з однієї групи ДНЗ №5 “Теремок” з ознаками харчової токсикоінфекції. Стан малечі був задовільний, а тому вони не потребували госпіталізації.

Після цього фахівці взяли у дошкільному закладі 24 проби харчових продуктів, страви з меню, що подавалися для дітей 24 січня та сніданку 25 січня, сирі продукти з яких готувалися страви, а також овочі, фрукти, молочні продукти. Було обстежено 22 контактні особи на кишкову групу та патогенний стафілокок, 21 особу – на вірусологічні дослідження, серед яких і діти.

Станом на 28 січня дослідження показали, що питна вода відхилень немає і відповідає санітарним нормам. За результатами вірусологічних досліджень, ротавірус у хворих, контактних осіб, у питній воді та об’єктах довкілля не виділений.

Лікарі кажуть, що специфічного лікування від ентеровірусів немає. При лікуванні достатньо симптоматичної терапії. Не існує і вакцинації від цього виду вірусу. Ентеровірусна інфекція у дітей зазвичай протікає легко і не залишає серйозних наслідків.

Епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів триває.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS