Новини
Події

На Хмельниччині виявили 19 порушень правил рибальства

З 21 по 27 січня 2019 року на водоймах Хмельницької області інспектори рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень, з яких чотири – грубих. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Сім порушників рибалили на зимувальній ямі, ще п’ять порушників ловили рибу у місцях постійної заборони. Загалом, патрульні вилучили 215 метрів сіток, 6,5 кг риби та два “екрани”.

Одного з порушників помітили 22 січня під час обстеження р. Горинь, неподалік м. Нетішин. Чоловік ловив рибу на зимувальній ямі. На порушника складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

А вже 23 січня на р. Ушиця, поблизу смт. Стара Ушиця інспектори виявили двох місцевих мешканців, які ловили рибу забороненими знаряддями лову. Один порушник 75-метровою сіткою виловив 18 екз. плітки і 2 екз. окуня. Своїми діями він завдав збитків державі на 1 564 грн. Інший порушник здійснював вилов риби 50-метровою сіткою. Йому вдалось добути 3 екз. окуня та 12 екз. плітки. Збитки, завдані державі склали 1 071 грн. На обох порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

А на річці Південний Буг двоє місцевих жителів здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову – “екранами”. На порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Трохи згодом на ринку обласного центру інспектори виявили чоловіка, який намагався реалізувати рибу без жодних дозвільних документів. На порушника складено протокол за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу).

Також за тиждень виявили три заборонені знаряддя лову – сітки, довжиною 90 метрів.  Сітки будуть знищені у встановленому законом порядку.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної “гарячої лінії”: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS