Новини
Інфраструктура

Нова вбиральня у центрі Хмельницького: коли запрацює і скільки коштує

У Хмельницькому встановили першу модульну громадську вбиральню. Розташувалася вона поблизу торговельного центру “Дитячий світ”. Вартість кабінки –  750 тисяч гривень, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Спроектувала та виготовила її з антивандального штучного каменю івано-франківська організація  “Проф-Стейт”. Аналогічні вбиральні польського виробництва коштують на 50-70 відсотків дорожче.

Наразі підрядна організація – “Шляхбудгруп” –  під’єднала комунікації. Цього тижня виробник планує підключити електронне устаткування та купюроприймач.

“Люди зможуть скористатися нею, коли вона буде здана в експлуатацію, і ми зможемо затвердити у виконкомі тариф на вхід. Процедура затягнеться, і розуміємо, що місяців два вбиральня стоятиме зачинена”, – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

У Франківську вхід до подібної вбиральні коштує 5 гривень. Хмельничани новій споруді зраділи, кажуть, що потрібна. Після сертифікації ДАБІ вбиральню передадуть на баланс комунального підприємства з обслуговування нежитлових приміщень.

“Часто люди питають, чому вони мають платити за неї, адже вбиральня зроблена за кошти платників податків. Ми можемо й обслуговувати її за кошти платників податків. Але хто не ходить в той туалет, то чому має платити. Це справедливо. Хто користується, той і буде платити тільки за розхідні матеріали, як-от воду, світло”, – додав Василь Новачок.

Загалом на капремонт пішохідної зони у центрі міста і встановлення вбиральні витратили 907 тисяч гривень з міського бюджету.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS