Новини
Події

Чому в Хмельницькому на залізниці гинуть люди

Від початку року у Хмельницькому на залізниці сталося три пригоди. Двоє людей загинуло, неповнолітня потрапила до лікарні. За увесь 2018-й під потяг потрапили семеро людей. Вижити вдалося одному, йдеться в сюжеті МТРК “Місто”.

Неуважність городян та несприятлива погода — саме через ці причини, вважають “залізничники”, й стаються пригоди на рейках.

“Якщо брати пасажирський потяг, який рухається зі швидкістю 60 кілометрів, то шлях екстреного гальмування становитиме 400-500 метрів, залежно від погодних умов. Тому якщо людина хоче перейти колію, має робити це в установлених місцях”, – пояснює начальник вокзалу станції Хмельницький Володимир Давтян.

Близька відстань і, приміром, шарф можуть стати причинами, що людину затягне під потяг. Тож на пероні треба стояти щонайменше сантиметрів за 50 від потяга. А при переході через колії варто забути про мобільний та навушники.

Також на залізниці попереджають: випив – колію не переходь. Статистика красномовна, лише на Південно-Західній за 2018 рік травмовано 200 людей, більше половини загинуло.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS