Новини
Події

У Хмельницькому мітингували проти забудовника

У Хмельницькому на вулиці Свободи поблизу відділу продажу житлового комплексу “Grand Palace” зібралося більше 20 мітингувальників з Чернівців та Бучі Київської області. Люди приїхали вимагати пояснень у хмельницького забудовника. У руках тримали плакати.

Одна з мітингувальників Ірина Яковенко розповідає: стала інвестором житлового комплексу “Форест Ленд” у м. Буча. Три роки тому жінка придбала там однокімнатну квартиру. За словами Ірини, до будинку наразі не під’єднані комунікації, і через це її сім’я змушена жити в орендованій квартирі, сплачуючи 7 тисяч щомісяця.

“Будівництво заморожене. А представники забудовника від нас ховаються. Відділ продажу закрили, а потім відкрили у якомусь підвальному приміщенні м. Буча, де продовжують продавати квартири. Світло та вода у нашому будинку зникли два роки тому. А газу взагалі не було. Обіцяли під’єднати, але так і не зробили цього”, – каже жінка.

А інвестор торговельного центру “Проспект” з Чернівців розповідає: чотири роки чекав, поки об’єкт здадуть в експлуатацію. Тепер же у нього та інших інвесторів є інші приводи для обурення.

“Ми просто зайшли у свої приміщення, за які ми всі разом заплатили 10 мільйонів доларів Немерюку Андрію, який очолює всі схеми — і Бучі і у Чернівцях. Ми з ним судимося вже 5 років. Він оплатив гроші у Мінюсті, щоб нас витерли з реєстру. За 1 день Мінюст нас всіх витер, і ми знову воюємо, щоб поновитися”, – розповідає чоловік.

Мітингувальники стверджують: намагалися знайти забудовника і раніше. Проте у жодному з відділень продажу житлових комплексів їм не вдалося отримати ніякої  інформації. У Хмельницькому ж під час акції протесту відбувся інцидент, після якого довелося викликати патрульних. Ситуацію прокоментував лейтенант поліції Олександр Кухарук.

“На службовий планшет надійшло повідомлення про неправомірне застосування фізичної сили до громадянина іншою цивільною особою. Після прибуття на місце було виявлено потерпілого та встановлено особу порушника. Наразі даним питанням займається слідчо-оперативна група Хмельницького відділу поліції”, – коментує Олександр Кухарук.

У відділі продажу на момент мітингу перебував один чоловік, який закрився зсередини. Дізнатися ж позицію забудовника не вдалося.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS