Новини
Кримінал

Керівник підприємства на Хмельниччині ухилився від 4 млн грн податків

Колишнього керівника підприємства на Хмельниччині підозрюють в ухиленні від сплати до бюджету 3,9 млн. грн. податків, службовому підроблені та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, в сумі майже 250 тис. грн. Про це повідомили у прокуратурі області.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що у 2015 році керівник одного із підприємств області, продавав сільськогосподарську продукцію і неправомірно скористався пільгами, а також зпідробив податкові декларації підприємства. Крім того, “відмив” частину доходів, отриманих у зв’язку із несплатою податків.

Як зазначили в прокуратурі, у межах розслідування кримінального провадження на 3 млн. грн. накладено арешт та забезпечено відшкодування цих грошей до бюджету.

Наразі обвинувальний акт за підозрою особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, службове підроблення, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), направлено для розгляду до суду.

Чоловіка можуть оштрафувати до до 425 тис. грн. і посадити на строк від 3 до 6 років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS