Новини
Дозвілля

У Нетішині презентували виставку унікальних гобеленів

Дивовижні зразки творчих робіт студентів та випускників Рівненського державного гуманітарного університету презентували 30 січня під час відкриття виставки «Мистецькі горизонти». Творчий захід відбувся у новій виставковій залі, яка віднедавна відкрилася в Палаці культури. Близько тридцяти виробів рівненських майстрів прикрашатимуть виставкову залу до 28 лютого, повідомляє прес-служба виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

На відкриття виставки завітало чимало почесних гостей. Слова вдячності за співпрацю висловив завідувач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва РДГУ, професор і художник Олександр Сташук. Колеги пана Олександра, викладачі кафедри Віра Чернієнко та Ірина Локшук відзначили особливу атмосферу виставкову зали: «Тут приваблюють простори зали. І особливе значення має приязне, ставлення до майстрів. Позитивні емоції, поза сумнівом, сприяють успішній співпраці митців з працівниками вашого культурного осередку – Палацу культури».

Подарунком для присутніх стали творчі виступи талановитих вихованців Палацу культури та дуету викладачів Нетішинської міської школи мистецтв. 

Гобелен – це вид народного декоративно-ужиткового мистецтва. В Україні більш популярними є такі назви як «доріжка» або «рядно».

«Ніякої техніки! Усе це робиться руками, ніби гра на арфі», – пояснили гості з Рівного.

На виготовлення однієї роботи витрачається не один місяць, проте все залежить від розміру. Майстри кажуть, що така праця є дуже скрупульозною, навіть ювелірною. Вона потребує багато витримки та часу, тому з часом їх ряди все більше рідіють.

Виставка працюватиме протягом місяця, з 10.00 до 19.00, без вихідних.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS