Новини
Здоров’я

На Хмельниччині 14 дітей отримали слухові апарати за кошти доброчинців

Грощі зібрали під час акції “Почуй світ” волонтери всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця”.  Апарати допоможуть малечі з вродженими вадами слуху адаптуватися до навколишнього світу, – запевняють лікарі.

Дворічний Павлик Коломієць з Хмельницького – один з тих, хто потребував такого слухового апарату. У хлопчика вроджена вада слуху – сенсоневральна двобічна глухота. У майбутньому на нього чекає операція з вживлення дороговартісного імплантату, – розповідає його мати Олена Коломієць. Поки ж малюк пізнає світ за допомогою слухових апаратів на обох вушках. Другий з них – вартістю 5 тисяч гривень – він отримав місяць тому.

“На жаль така вада слуху не дає нам можливості вилікуватися за рахунок апарату. Але на шляху підготовки до операції  з встановлення кохлеарного імпланту слуховий апарат дасть нам можливість чути та навчитися розмовляти”, розповідає Олена Коломієць. 

Акцією “Почуй світ” опікувався фонд  “Серце до серця”. За інформацією  його координаторки Наталі  Шмурікової, волонтерам вдалося зібрати близько 70 тисяч гривень. Це і дозволило придбати слухові апарати “Unitron” канадського виробництва.

Прилади технічно компенсують втрату слуху при вадах середнього і важкого ступеню, каже лікар-сурдолог Хмельницької міської лікарні Людмила Мусат. За її словами, апарати отримали здебільшого діти до трьох років. Бо саме цей вік вважається золотим періодом мовного розвитку.

Нині в області на медичному обліку перебувають 450 дітей з вадами слуху. Всі вони забезпечені слуховими апаратами,  запевняє головний позаштатний педіатр області Лариса Добровольська.  Але ці пристрої потребують оновлення кожні три роки.

“Почуй світ” – 14-та акція зі збору коштів від благодійного фонду “Серце до серце”. Цьогоріч очікується ще одна, присвячена дитячій кардіології.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS