Новини
Події

На Хмельниччині відкрили спорткомплекс за 14 мільйонів

В останній день січня у Сатанівській ОТГ відбулося довгоочікуване відкриття нового спортивного комплексу. Це знакова для громади подія, адже такого рівня спортивний об’єкт тут з’явився вперше.

Роботи із спорудження спортивного комплексу на території школи в смт Сатанів розпочалися три роки тому, а вартувало будівництво понад 14 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, обласного та місцевого бюджетів.

“Відкриття цього спорткомплексу в черговий раз яскраво демонструє нам усім реальні результати реформи децентралізації, яка впроваджується Президентом України та Урядом. А ще – небачені досі можливості, які завдяки їй отримали громади. Ще років п’ять тому ніхто б не міг подумати, що за рахунок місцевого бюджету можна буде співфінансувати такий масштабний для селища проект. А зараз це реальність, – зазначив на відкритті голова облдержадміністрації Вадим Лозовий. – Сьогодні Сатанівська громада потужна, вона розвивається. Завдяки фінансовій децентралізації громада має можливість наповнювати свій бюджет та ефективно використовувати кошти саме там, де вони потрібні. Впевнений, що цей спорткомплекс – далеко не останній об’єкт, на відкритті якого ми тут побуваємо”.

Після перерізання символічної стрічки гості свята оглянули приміщення новозбудованого комплексу, поспілкувалися з працівниками закладу. А юні таланти Сатанівської ОТГ влаштували для них танцювально-спортивне свято.

Не обійшлосяі без ще одного чудового подарунка. Завдяки новому шкільному автобусу, учні з віддалених сіл, які навчаються у місцевій опорній школі, зможуть швидше та комфортніше добиратися не лише на навчання, а й на спортивні заняття в щойно відкритому спортзалі.

Довідково.  Загальна кошторисна вартість об’єкта 14 мільйонів 185 тисяч гривень. З них у  2016 році з місцевого бюджету було освоєно 411 тис.грн.,  зокрема, сюди включено  витрати на проектно-кошторисну документацію та експертизу. У 2017 році  освоєно 6 мільйонів 926 тисяч гривень з коштів ДФРР, понад 2 мільйони гиривень з бюджету громади  та 800 тисяч гривень з обласного бюджету. На завершальному етапі у 2018 році за рахунок коштів Фонду освоєно 2,7 мільйона гривень та ще понад 1 мільйон з місцевого бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS