Новини
Дозвілля

У Нетішинському музеї показали, як змінювалася шкільна освіта

Стереотип, що музей – це тихо і нудно проведений час серед старих запилених речей, можуть розвіяти працівники Нетішинського міського краєзнавчого музею. Саме тут зібрані експонати різних часів та поколінь. #Мій_Нетішин на сторінці у Фейсбук розповідає про те, що дійсно варто побачити.

Міський краєзнавчий музей – один з наймолодших в Україні. Його експозиція, розміщена у 18 залах, презентує різноманітні напрямки історії, етнографії, природи регіону.

Зокрема тут виставлені дореволюційні підручники, зошити, атестати, шкільне приладдя, портфелі, форма різних років, парти та інші предмети, пов᾽язані з навчанням. Наразі нетішинці можуть відвідати музейний урок «Шкільні роки – щемлива, світла мить…». Працівники культурного закладу проведуть цікавий екскурс в історію шкільного життя в Україні та в нашому краї. Музейники намагалися відтворити атмосферу кожного історичного періоду.

Тут можна щось написати пером і чорнилом, зробити відтиск на глиняній табличці, залишити запис на восковій дощечці, посидіти за колишньою партою і, звичайно, зробити неповторні фото на пам’ять.

Довідки за тел. 9-11-44. Вартість квитка символічна – 5 грн.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS