Новини
Новини ОТГ

У Славутській тергромаді подбають про мешканців нещодавно приєднаних сіл

Як повідомляє прес-служба міськвиконкому, в зв’язку з приєднанням до територіальної громади сіл Варварівка і Голики з 1 січня 2019 року, комунальною установою «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» надаються соціальні послуги для 12 осіб похилого віку, які проживають в цих селах.

Ще до початку 2019 року соціальним працівником та фахівцями терцентру проведено детальне обстеження осіб, котрі потребують соціальної допомоги. Визначено перелік послуг та розроблено графіки відвідувань їх соціальним робітником, укладені договори на обслуговування.

Спільно із старостою сіл Варварівка і Голики розроблено графіки, відповідно до яких в певні дні у приміщенні сільської ради працюватиме перукар терцентру, надаючи послуги сільським пенсіонерам, підопічним терцентру.

Мобільна група фахівців у складі медичної сестри, психолога та господарська група також за необхідності надаватимуть послуги, допомагатимуть в прибиранні снігу, рубанні дров, обрізатимуть фруктові дерева, коситимуть траву тощо.

Також за необхідності підопічні терцентру, за заявкою соціального робітника, зможуть скористатися «Соціальним таксі», яке доставить їх у медичні заклади міста та до сімейного лікаря.

В бюджеті КУ «Славутський ТЦСО» на 2019 рік передбачено близько ста тисяч гривень на витрати, пов’язані з наданням соціальних послуг для мешканців сіл Варварівка і Голики, які обслуговуються установою.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS