Новини
Суспільство

Працівника Хмельницької АЕС нагородили за геройський вчинок

За порятунок двох дітей із крижаної пастки працівника служби інформаційних технологій Хмельницької АЕС Володимира Уткіна, відзначено почесною грамотою ХАЕС, а також грамотами третього Державного пожежно-рятувального загону м. Нетішин та Головного управління державної служби надзвичайних ситуацій в Хмельницькій області, повідомляє інформаційний центр ВП “Хмельницька АЕС”.

Почесні нагороди герою вручили генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко та представники служби надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, початок року для села Улашанівка Славутського району запам’ятався драматично-героїчним випадком – працівник Хмельницької АЕС Володимир Уткін врятував життя двом дітям. Подія, що вразила усе село, сталася 2 січня: двоє хлопчаків 8-річного та 9-річного віку гралися на ставку без нагляду дорослих. Крига була не міцна, а тому діти не помітили, як опинилися під водою.

У цей час односельчанин Володимир Уткін, який прямував до амбулаторії, почув крики хлопчаків про допомогу. Мить на оцінку ситуації, декілька впевнених рухів – і чоловік кинувся рятувати потопаючих. Протягом декількох хвилин він зміг визволити дітей з крижаної пастки. Врятованих одразу забрали до сільської амбулаторії, де надали усю необхідну допомогу.

Сам Володимир свій вчинок героїчним не вважає, і каже, що не вагався ані хвилини.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS