Новини
Здоров’я

Через кір у Нетішині планують оголосити карантин

У Нетішині в неділю зафіксували ще два випадки захворювання на кір серед дітей. У понеділок, 4 лютого, комісія вирішуватиме питання щодо можливості оголошення карантину в навчальних закладах міста. Про це повідомляють у групі Мій Нетішин у Фейсбуці.

Як стало відомо від директора Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Лариси Клочай, до чергового лікаря Центру звернулись 2 дитини з симптомами кору. Серед них – учениця ЗОШ №1, яка наразі не госпіталізована, та учень НВК, який перебуває на лікуванні в інфекційному відділені у медсанчастині. За попередньою інформацією, діти мають щеплення від кору.

Нетішинський міськрайонний відділ держустанови “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України” рекомендує навчальним закладам міста відстороняти від відвідування навчання нещеплених осіб на період карантину, дітей зі слабким імунітетом, та тих, хто недавно перехворів, проводити протиепідемічні та дезінфекційні заходи в колективах.

“Закликаємо нетішинців з відповідальністю ставитися до власного здоров’я та здоров’я своїх дітей, вчасно проводити необхідні щеплення”, – наголошують у міській раді.

Раніше у виконкомі міськради повідомляли, що з 1 січня 2019 року зареєстровано три випадки кору – один дорослий та дві дитини.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS