Новини
Кримінал

Хмельницького енергетика судитимуть за смерть дитини у трансформаторній будці

У жовтні 2017 року в приміщенні трансформаторної підстанції у с. Куражин Новоушицького району електричним струмом вбило восьмикласника. За порушення правил безпеки, що спричинили загибель дитини, судитимуть посадовця “Хмельницькобленерго”. Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

“Нещасний випадок стався через неналежне виконання своїх посадових обов’язків одним із працівників ПАТ «Хмельницькобленерго» при обслуговуванні електроустановки”, – пояснюють у прокуратурі.

Ще за місяць до трагедії після проведення робіт з обслуговування підстанції, майстер дільниці не закрив приміщення, тож туди вільно міг потрапити будь-хто.

Як повідомив начальник Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Рибіцький, зібрано достатню кількість доказів вчинення посадовцем кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило загибель людей).

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду. Чоловікові загрожує обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS