Новини
Інфраструктура

Хмельницький аеропорт відновлять за 375 млн грн вже до 2021 року

У найближчі три роки відбудуться роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги комунального підприємства “Аеропорт Хмельницький”  на загальну суму 375 млн.грн.

Як зазначили в облдержадміністрації, втілення проекту внесено окремим пунктом до проекту плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

З Міністерства інфраструктури до облдержадміністрації надійшла відповідь, у якій зазначено, що наразі проект плану перебуває на погодженні в Кабміні.

“Ніхто не ставить під сумнів, що відновлення роботи аеропорту надасть новий поштовх економічному розвитку області, адже дозволить вирішити багато логістичних завдань та забезпечити як пасажирські перевезення для потенційних туристів, так і налагодити нові торговельні зв’язки. Ми бачили як, наприклад, у сусідній Білорусі завдяки налагодженому повітряному сполученню молокопереробне підприємство за кілька годин доставляє свіжу продукцію на прилавки супермаркетів Ізраїлю. Маємо в області достатньо потужних підприємств, які також можуть претендувати на успішну роботу в цьому напрямку”, – зазначив голова облдержадміністрації Вадим Лозовий.

Нагадаємо, у грудні 2017 року схвалили Програму відновлення та розвитку КП “Аеропорт Хмельницький” на 2018-2022 роки із загальним фінансуванням 724,5 млн. грн., підприємство почало відроджуватися.

У 2018 році за кошти обласного бюджету у сумі 3,5 млн.грн. розпочато поточний та капітальний ремонти злітно-посадкової смуги, контрольно-пропускного пункту, пожежного депо, адміністративного приміщення. Також було залучено близько 1 млн. грн з місцевих бюджетів та коштів суб’єктів господарювання. Окрім того, своє зацікавлення та готовність до фінансової підтримки висловлюють і в Хмельницькій міській раді.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS