Новини
Політика

Сергій Лабазюк: “Економіці потрібні аграрні законопроекти і відновлення робітничих спеціальностей”

Для подальшого розвитку української економіки необхідно швидше приймати законопроекти аграрного блоку та щодо відновлення робітничих спеціальностей. На цьому наголосив народний депутат Сергій Лабазюк під час засідання Погоджувальної ради.

За словами депутата, аграрні законопроекти не перший тиждень виносять на порядок денний, але щоразу до них черга не доходить з різних причин.

“Законопроект 8121 щодо протидії рейдерству. Євроінтеграційні законопроекти 9022 про ідентифікацію та реєстрацію тварин та 6527-д про сільськогосподарську кооперацію. Ці закони аграрії чекають від нас вже сьогодні”, – заявив політик.

Він також зазначив, що надзвичайно важливим залишається питання робочих місць. На ринку праці катастрофічно не вистачає працівників робітничих спеціальностей, бо молоді випускники спеціалізованих закладів не адаптовані до сучасних умов.

“Тому питання повернення престижності робітничих професій – надважливе. І воно вимагає детального напрацювання механізмів взаємодії між бізнесом та державою”, – переконаний Сергій Лабазюк.

Саме з цією метою був підготовлений відповідний проект постанови 9173 про створення передумов для застосування дуальної форми навчання у професійну підготовку кваліфікованих кадрів Хмельницької області.

“Саме на Хмельниччині ми провели декілька десятків круглих столів із залученням бізнесу та профільних навчальних закладів, представників влади. Приємно було відзначити активність студентів. Сам проект постанови має стати поштовхом для продовження стратегічного курсу на оновлення освіти шляхом впровадження у професійну підготовку кваліфікованих робітничих кадрів елементів дуальної форми навчання”, – наголосив парламентарій.

“Прошу підтримати цей законопроект, щоб ми на новий поточний виробничий рік надали можливість співпрацювати бізнесу з навчальними закладами”, – додав він.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS