Новини
Офіційно

Стартували слухання щодо продовження експлуатації 1-го блоку Хмельницької АЕС

На Хмельницькій АЕС 4 лютого стартували громадські слухання з питань продовження строку експлуатації першого енергоблока. Про це повідомляють в інформаційному центрі електростанції.

Як зазначається, завершення проектного терміну експлуатації енергоблока №1 ХАЕС – 13.12.2018 року, у зв’язку з цим триває розробка Звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблока – основного документа, на підставі якого Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) буде приймати рішення про можливість продовження терміну експлуатації енергоблока.

“Уже виконано значний обсяг робіт із продовження терміну експлуатації та погоджено з Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ) рішення щодо будівель і споруд, трансформаторів, турбоустановки, трубопроводів реакторного, турбінного відділень, хімічного та електричного цехів, систем технічної води відповідальних споживачів, кабельної продукції”, – йдеться у повідомленні.

Підсумки обговорення громадськістю Гощанського району питання продовження терміну експлуатації енергоблока №1 ХАЕС будуть відображені у відповідному зверненні учасників громадських слухань.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS