Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть заїжджих крадіїв корів

На початку жовтня минулого року 33-річний чоловік разом із неповнолітнім знайомим (обоє – мешканці Житомирської області) програв на ігрових автоматах  40 тисяч позичених гривень. Аби якось відшкодувати збитки, запропонував юнаку вкрасти на пасовищі корів, здати їх на м’ясо та заробити легкі гроші.

Нагодою скористалися 11 жовтня 2018 року: в Полонному на полі побачили трьох дійних корів, що паслися без нагляду, відіпнули їх та завели на спеціально облаштоване авто. Реалізували худобу аж на Вінниччині. Такі результати досудового розслідування, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Тепер обох обвинувачують в крадіжці за попередньою змовою групою осіб, вчиненій повторно (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України), а старшого – ще й у втягненні неповнолітнього в злочинну діяльність (частина 1 статті 304 Кримінального кодексу України).

Санкції ч. 2 ст. 185 КК України передбачає покарання арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк; ч. 1 ст. 304 КК України – позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS