Новини
Здоров’я

Лікування онкохворих у Хмельницькому профінансують з бюджету

У Хмельницькому понад 7 тисяч людей мають онкологічні захворювання. Лідирують у цій сумній статистиці рак шкіри та рак молочної залози. Цього року в бюджеті міста додатково заклали три мільйони гривень на медикаменти хмельничанам. Днями четверо онкохворих містян отримали матеріальну підтримку на лікування.

Державна цільова програма щодо лікування онкологічних захворювань минулого року закінчилася. А нової наразі немає. Тому в грудні минулого року депутати міської ради затвердили фінансування на гормонотерапію для онкохворих у програмі «Здоров’я хмельничан».

«На ці потреби виділено один мільйон гривень. За заявами пацієнтів, до яких необхідно додати свіже консультативне заключення від онколога про те, що пацієнт потребує цього препарату, засідає комісія. Пацієнт в результаті отримує договір на певну суму коштів, згідно яких він іде в нашу комунальну аптеку і отримує по цьому договору медикаменти», – пояснює начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Курс хіміотерапії коштує в середньому 30 тисяч гривень. Для багатьох ця сума не підйомна. Хмельничани можуть отримати матеріальну допомогу за заявою в управлінні праці та соціального захисту. А ще – звернутися до комісії управління охорони здоров’я.

Програми медикаментозного забезпечення у лікувальних закладах, ініційовані міським головою, діють у Хмельницькому з 2016 року.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS