Новини
Суспільство

На Хмельниччині водію, який спричинив смертельну ДТП, дали рік умовно

Визнати винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначити покарання у виді 3 років позбавлення волі, звільнивши від його відбування на 1 іспитовий рік – такий вирок виніс Білогірський районний суд жителю Теофіпольського району.

Згідно з ним, ввечері 14 жовтня 2017 року 30-річний чоловік, котрий був за кермом власного авта, не обрав безпечної швидкості та наїхав на велосипедиста, що рухався у попутному напряму, в с.Човгузів Теофіпольського району. Отримані потерпілим численні травми виявилися не сумісні з життям, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

У суді обвинувачений свою провину визнав, сказав, що лише на кілька секунд  задивився в бокове скло і вже на невеликій відстані від автомобіля побачив велосипедиста. Хотів оминути, але маневрувати не вдалося. На місці аварії зупинився, викликав поліцію та медиків.

«Беручи до уваги суспільну небезпечність вчиненого обвинуваченим злочину, його особу (позитивну характеристику, перебування на утриманні трьох неповнолітніх дітей), думку потерпілої, яка не наполягає на реальному позбавленні волі, з огляду на те, що збитки, спричинені злочином, відшкодовані частково, з урахуванням того, що кримінальне правопорушення характеризується необережною формою вини, суд приходить до висновку, що слід обрати  покарання необхідне і достатнє для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів у виді позбавлення волі, без реального його відбування», – зазначає у вироку суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS