Новини
Кримінал

На Хмельниччині затримали п’ятьох «телефонних» шахраїв

Троє чоловіків та дві дівчини віком 20-25 років їздили по Україні та за шахрайською схемою «ваш син у поліції» виманювали у людей похилого віку кошти.

Наприклад, 92-річна хмельничанка віддала шахраям 15 000 гривень. Як розповідає потерпіла, до неї на стаціонарний телефон зателефонував незнайомець та, представившись її сином, сказав, що потрапив у ДТП і йому терміново потрібні гроші. Потім прийшов чоловік, який представився товаришем сина, і забрав гроші.

Інший 81-річний мешканець обласного центру, почувши у слухавку, що син потрапив до відділу поліції і йому загрожує кримінальна відповідальність, віддав зловмисникам 10 000 гривень.

Як правило, один з представників злочинної групи телефонував до пенсіонерів, а хтось інших під виглядом товариша чи знайомого родича, який потрапив у біду, приходив до стареньких додому і забирав гроші.

За фактами вчинених злочинів відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводиться розслідування.

Працівники поліції також встановлюють причетність підозрюваних осіб до схожих правопорушень в інших регіонах України, тому звертаються до усіх, хто потрапив в аналогічну ситуацію з проханням звернутися до найближчого відділку поліції і повідомити про це.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS