Новини
Суспільство

На Хмельниччині школярі провели акцію «Збережи своє життя»

У Городку члени молодіжного патріотично-правового руху «ХОМА» за сприяння поліції спілкувалися з водіями.

Мета акції — ще раз нагадати водіям транспортних засобів до чого може призвести перевищення безпечної швидкості руху та неувага за кермом, привернути їх увагу до проблем сьогодення у сфері безпеки дорожнього руху.

Перевищення швидкості часто приводить до непоправних наслідків, особливо це стосується малодосвідчених водіїв, у яких ще немає відповідних навичок, і вони неспроможні на миттєву правильну реакцію. На слизькій дорозі на великій швидкості важко впоратися з управлінням, на трасі можна не встигнути пригальмувати перед перешкодою, у темну пору доби можна не помітити пішохода, який переходить дорогу. Застрахуватися від якого-небудь з цих випадків практично неможливо.

Юні «хомівці» — учні Городоцького ліцею № 1 переконані, що кожен водій має виконувати Правила дорожнього руху, бути уважним та обережним за кермом. Саме цим він може зберегти своє життя та життя інших учасників дорожнього руху. Про це вони і розповідали водіям транспортних засобів, яких зустрічали.

Молодіжний патріотично-правовий рух «ХОМА» був створений за ініціативи поліції у березні 2016 року в м. Хмельницький. Сьогодні серед установ-партнерів руху — бібліотеки, навчальні заклади та інші організації, а також близько двох з половиною сотень активних учасників практично в усіх районах області. Юні «хомівці» допомагають поліцейським проводити профілактичні акції, уроки та інші виховні заходи зі своїми однолітками, пропагують здоровий спосіб життя та законослухняну поведінку.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS