Новини
Інфраструктура

Реалії та перспективи хмельницького Палацу спорту

Його будівництво почалося на вулиці Прибузькій тиждень тому.

«Минулого року ми боролися за те, щоб потрапити в пул переможців на державне фінансування. Було визначено лише кілька міст, проекти яких перемогли, в тому числі, і місто Хмельницький. А на кінець року ми стали єдиним містом, яке отримало безпосередньо державне фінансування, тому що ми всі процедури необхідні провели, і провели їх вчасно», – розповідає мер міста Олександр Симчишин.

Хмельницький мав отримати 27 мільйонів гривень, однак через те, що інші міста не встигли підготувати всю документацію, нашому додатково «підкинули» ще стільки ж. До цієї суми із міського бюджету цьогоріч додали 4,5 мільйона.

«До 1 липня ми маємо термін використання коштів державного бюджету, цих 54 мільйонів. Я впевнений, що ми встигнемо всі роботи провести. Плануємо провести всі комунікації, побудувати трансформаторну підстанцію для електрозабезпечення, зробити всі будівельні бетонно-земельні роботи», – зазначив міський голова.

Олександр Симичшин має надію, що держава продовжить спів фінансування об’єкту. Завершити будівництво планують за два роки. У цілому Палац спорту обійдеться у 280 мільйонів.

«15 метрів висота самого залу, ширина безпролітна – 54 метра, тобто в місті Хмельницькому таких конструкти вів ще не будували», – пояснив генеральний директор ТОВ «Будівельний Альянс Груп» Іван Крутилко.

Тут можна буде тренуватися та проводити змагання не лише всеукраїнського, але й міжнародного рівня: від футболу і гімнастики до боксу і кікбоксингу. Крім того, організовувати концерти та форуми.

Активно спортивна інфраструктура почала розвиватися в місті з 2016 року, каже Олександр Симчишин. На сьогодні у Хмельницькому вже два реконструйованих стадіони, діючий комунальний басейн, 16 багатофункціональних спортивних майданчиків та до двох десятків вуличних спортмайданчиків. У планах – реалізація ще кількох проектів: будівництво двох футбольних полів, Льодового палацу та залу боксу. Якщо все вдасться, Хмельницький суттєво вирізнятиметься серед інших міст гарною спортивною базою.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS