Новини
Суспільство

На дорогах Хмельниччини з’явилися нові радари TruCam для фіксації порушень

Три нових пристрої TruCam для вимірювання швидкості руху автомобільного транспорту запрацюють на трасі М-12, що з’єднує Вінницьку, Хмельницьку та Тернопільську області. Про це повідомляє Поділля-центр.

“Ці пристрої патрульні будуть використовувати на трасі М-12, що проходить від кордону Вінницької області до Тернопільської області. Місця, де будуть вимірювати швидкість, наразі з’ясовуються”, – розповідає старший інспектор прес-служби Управління патрульної поліції в Хмельницькій області Департаменту патрульної поліції Роман Мартинюк.

Як він зазначив, патрульні використовуватимуть прилади тільки на дорозі. Біля радарів стоять службові поліцейські машини з синіми проблисковими маячками, а патрульні одягнуті у спеціальні жилети, які видно здалеку.

Окрім того, на дорозі встановлять спеціальні знаки, які попереджають, що на ділянці працюють інспектори.

Зазначимо, що на відміну від більш поширених в Україні приладів попередніх поколінь, “Трукам” посилає в обраний автомобіль не радіопромінь, а лазер. Вимірюючи час, за який промінь досягає рухомого об’єкту і відбивається від нього, прилад обчислює швидкість руху. Перевага лазерних вимірювачів швидкості (їх називають лідарами) в тому, що завдяки вузькому променю лазера вони можуть визначати швидкість одного автомобіля в щільному потоці транспорту – не “плутаючи” швидкості сусідніх автомобілів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS