Новини
Суспільство

Швейна фабрика в Дунаївцях працювала “у тіні”

У Дунаївцях викрили підпільну швейну фабрику. Підприємці “у тіні” займались пошиттям тюлей і штор та продавали вироби по всій області. Про це повідомили в обласній фіскальній службі.

“Підприємство працювало “у тіні”, оскільки не була зареєстрованою була ані підприємницька діяльність, ані робота найманих працівників. При цьому, як виявилося, господарі фабрики самі її діяльністю не займалися, адже давно вже проживають за кордоном”, – розповіли фіскали.

Як відзначили у фіскальній службі, місцева підприємницька спільнота позитивно поставилася до припинення діяльності їхніх же колег, адже сумлінні підприємці, які сплачують податки, у першу чергу потерпають від нездорової конкуренції з боку “тіньовиків”. До того ж кошти втрачають місцеві громади, які недоотримують податок на доходи фізичних осіб. Не кажучи вже про найманих працівників, які позбавляються соціального захисту з боку держави.

Підприємцям, які допустили працівників до роботи без оформлення трудового договору й виплачували заробітну плату без податків, загрожує сплата штрафу у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного неоформленого працівника (125 190 гривень). Нагадаємо, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року складає 4173 гривні.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS