Новини
Кримінал

У Славуті підприємець пропонував поліцейському 10 тисяч гривень хабара

У Славуті судитимуть підприємця, який наприкінці минулого року намагався підкупити поліцейського. Чоловік пропонував начальнику міжрайонного відділу Управління захисту економіки 10 тисяч гривень. Про це повідомили у місцевій прокуратурі.

“Працівниками поліції встановлено, що інженер, який проводив нагляд за виконанням робіт із капітального ремонту дороги за бюджетні кошти, виконував його на підставі невідповідного для вказаного виду нагляду кваліфікаційного сертифікату”, – зазначають правоохоронці.

Тож аби зберегти викритий факт у таємниці, підприємець запропонував поліцейському 10 тис. грн. Про таку пропозицію правоохоронець повідомив своє керівництво, місцеву прокуратуру та за вказаним фактом розпочато досудове розслідування.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення особою кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка надати та надання неправомірної вигоди службовій особі). Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Славутського міськрайонного суду.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS