Новини
Новини ОТГ

Європейські експерти допоможуть Сатанівській ОТГ розвивати медичну допомогу

20 громад відібрали для участі в ініціативі “Стратегічне планування та фінансові аспекти первинної медичної допомоги на рівні громади”, яка буде впроваджуватися з березня по червень 2019 року Програмою “U-LEAD з Європою”. Серед них єдина з Хмельниччини – Сатанівська ОТГ. Про це йдеться на сайті Децентралізація.

Громади-учасниці пройдуть тренінги зі стратегічного планування первинної медичної допомоги й отримають систематичну експертну підтримку в створенні стратегічного плану розвитку первинної медичної допомоги  у своїх громадах.

Як зазначається, загалом на конкурс заявки подали понад 60 об’єднаних територіальних громад. Група секторальних реформ Програми U-LEAD відібрала 20 ОТГ, які найбільш відповідали визначеним критеріям (посилання) і висловили готовність підтримати розробку стратегічного плану громади та створити групу стратегічного планування в секторі охорони здоров’я.

Нагадаємо, Сатанівська селищна об’єднана територіальна громада — об’єднана територіальна громада в Україні, в Городоцькому районі Хмельницької області. Адміністративний центр — смт Сатанів.

Площа громади — 202,97 км², населення — 7884 мешканці (2017). Утворена 13 серпня 2015 року шляхом об’єднання Сатанівської селищної ради та Іванковецької, Кам’янської, Клинівської, Юринецької сільських рад Городоцького району

Перелік громад-учасниць:

  1. Калитянська ОТГ – Київська область
  2. Білозірська ОТГ – Черкаська область
  3. Городницька ОТГ – Житомирска область
  4. Пулинська ОТГ – Житомирська область
  5. Станишівська ОТГ – Житомирська область
  6. Гніванська ОТГ – Вінницька область
  7. Тульчинська ОТГ – Вінницька область
  8. Ямницька ОТГ – Івано-Франківська область
  9. Вашківецька ОТГ – Чернівецька область
  10. Мамалигівська ОТГ – Чернівецька Область
  11. Іларіонівська ОТГ – Дніпропетровська область
  12. Томаківська ОТГ – Дніпропетровська область
  13. Чернігівська ОТГ – Запорізька область
  14. Преображенська ОТГ – Запорізька область
  15. Біловодська ОТГ – Луганська область
  16. Перечинська ОТГ – Закарпатська область
  17. Славська ОТГ – Львівська область
  18. Смизька ОТГ – Рівненська область
  19. Немовицька ОТГ – Рівненська область
  20. Сатанівська ОТГ – Хмельницька область

Зазначимо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Однією з цілей програми є розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам, що робить внесок у реформу децентралізації, яка триває в України.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS