Новини
Суспільство

“Перевозив друзів”: нелегальний перевізник у Хмельницькому двічі програв суд

Укртрансбезпека у Хмельницькій області хизується перемогою над черговим нелегальним перевізником. Порушника притягнули до відповідальності у вигляді штрафу на суму 1700 грн, попри те, що він оскаржував постанову в суді. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у Фейсбуці.

Як повідомили в Укртрансбезпеці, чоловік, який займався перевезенням пасажирів нелегально, приміром, до Кам’янця-Подільського, чи то до Львова на екскурсію, не укладав з ними договір про надання транспортних послуг. Тож пасажири не мають страхового імунітету та у випадку аварії не отримають нічого, тим самим підтримують тіньовий бізнес перевізників.

Працівники Укртрансбезпеки, виявивши це порушення законодавства притягнули його до відповідальності у вигляді штрафу на суму 1700 грн. Однак чоловік вирішив оскаржити постанову в суді.

“У судовому засіданні він стверджує, що перевозив своїх друзів (звертаю увагу, що він перевозить по 16-18 друзів майже щодня). А друзями виявилися медсестри обласної лікарні, які замовили його послуги для виїзду на відпочинок. Отже, зазнавши поразки у суді першої інстанції, порушник подав апеляційну скаргу”, – пояснили в Укртрансбезпеці.

Апеляційний суд скаргу залишив без задоволення, а рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 18.09.2018 року – без змін.

“Вважаємо, що відповідальність у 1700 грн замала для такого роду порушень, оскільки на кону життя та здоров’я пасажирів”, – наголошують в Укртрансбезпеці.

Як додають у відомстві, кожен перевізник має усвідомлювати важливість своєї справи та в жодному разі не нехтувати встановленими нормами Закону.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS