Новини
Здоров’я

Як громада на Хмельниччині покращить життя людям із нирковою недостатністю

У Дунаївцях 11 лютого відкрили нову філію Хмельницького центру екстракорпоральної детоксикації та гемодіалізу. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Як повідомляється, медцентр працюватиме на поліпшення стану хворих на ниркову недостатність декількох районів: Дунаєвецької, Дунаєвецької селищної, Маківської, Смотрицької та Новоушицької громад у наданні гемодіалізного лікування.

“Урочисте відкриття, перерізання стрічки, вітання усіх присутніх це ніщо в порівнянні з тим скільки життів полегшить і врятує центр екстракорпоральної детоксикації та гемодіалізу”, – кажуть у прес-службі.

Зазначимо, гемодіалізне відділення, як структурний підрозділ відділення детоксикації Хмельницької обласної лікарні, існує ще з 1989 року. Воно було створене одним з перших на теренах не лише України, а й тодішнього Союзу. Там 17 апаратів “штучних нирок” обслуговує сотню хворих. В Кам’янці-Подільському, Шепетівці, Старокостянтинові та Славуті працюють гемодіалізні філії. До діалізних центрів хворих доставляють автомобілями з районних лікарень, а після лікування – додому. І так тричі на тиждень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS