Новини
Бізнес

Хмельниччина – серед лідерів за темпами зростання обсягів експорту

З точки зору росту експорту товарів до країн Європейського Союзу Хмельницька область показала вдвічі кращий результат, ніж загалом по Україні. Якщо по країні це в середньому 15-16 відсотків росту за минулий рік, то Хмельниччина показує понад 36,5 відсотка. Це свідчення розвитку економічної потужності краю, створення нових робочих місць, що приносить переваги як області, так і Україні.

Про це йшлося під час презентаційної зустрічі у Хмельницькому, ініційованої офісом віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції в рамках всеукраїнської інформаційної кампанії, що має на меті підвищити рівень свідомої підтримки європейського курсу країни та обізнаності українців про те, якими перевагами цього курсу вони можуть скористатися.

Спікерами регіональної конференції «Євроінтеграція: сила можливостей» виступили віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, народний депутат Вікторія Пташник, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, керівники профільних громадських організацій та підприємці-експортери. До діалогу долучились обласні керівники, представники з міст, районів та ОТГ, громадських організацій, бізнес-структур, представники ЗМІ. Участь у заході взяли члени громадської ради при Головному правлінні ДФС у Хмельницькій області та фахівці відділу комунікацій.

«Бізнес середовище Хмельниччини та й громадськість дійсно активно підтримують євроінтеграційний курс України, адже давно відчули його переваги. На сьогодні у нас працює понад 250 підприємств з іноземними інвестиціями. В економіку залучено понад 200 мільйонів доларів США. Тобто ринок області відкритий для будь-якого інвестора», – зазначила Президент торгово-промислової палати Хмельницької області, член Громадської ради при ГУ ДФС в області Наталія Бєлякова.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS