Новини
Події

Зеленський та «Квартал 95» у Хмельницькому: без жодної агітації, зате з аншлагом

Надвечір 13 лютого хмельничани мали змогу побачити наживо виступи улюблених акторів «Кварталу 95», на чолі зі своїм лідером і заразом кандидатом у президенти Володимиром Зеленським. Концертів було два. Перший – соціальний. Запрошення на нього безкоштовно отримали представники малозабезпечених верств: тут були й люди з особливими потребами, і ветерани АТО, і студенти. Другий концерт був комерційним.

Обидва заходи відбулися в рамках всеукраїнського туру. І на початку концерту, і під час спілкування з пресою, Зеленський наголосив – гастролі в жодному разі не є частиною агітаційної програми, адже тур, який триває зараз, було заплановано ще півтора роки тому. «Тоді, – зізнається актор, – я навіть не думав про свій похід у президенти».

І, дійсно, слова коміка, не розбіглися з ділом. На обох концертах не було й натяку на агітацію. Так, політичних жартів було море. Так, дісталося на «горіхи» і Тимошенко, і Порошенкові, і Ляшкові й іншим персонажам політичного істеблішменту. Однак зі сцени жодного разу не пролунало чогось на зразок: «Зеленський – наш президент» або ж «Голосуйте за Володимира Зеленського». Велику кількість заполітизованих сцен Володимир пояснив так: «Квартал» весь час транслює широкому загалу те, про що, зазвичай, говорять на кухнях. І додав: на щастя, тепер не лишень на кухнях, а й у соцмережах».

Нагадаємо, згідно з січневими соцопитуваннями, проведеними в усіх регіонах країни, актор вибився в лідери рейтингів президентських перегонів, лишивши позаду Юлію Тимошенко й чинного президента. Такий успіх кандидата політологи пояснюють геть непритаманним для України веденням передвиборної кампанії. Артист не захотів агітувати українців, натомість довів, що йому значно цікавіше вирішувати спільно з ними проблеми країни. Приміром, свою передвиборну програму Зеленський розробляє в соцмережах разом зі співгромадянами: наразі до її обговорення долучилося вже близько півмільйона осіб.

Відповідаючи на питання журналістів, Зеленський іще раз наголосив: «Агітаційного туру не буде. Ми з вами живемо в Україні, українці – вільні люди, вони мають обирати ту людину, яку вони хочуть. Не збираюся «забивати баки» лозунгами. Гадаю, стара влада за майже 28 років вже вдосталь нагодувала ними українців».

Питали лідера «Кварталу» й про те, як він узагалі бачить президентство. Не вагаючись ні секунди, Зеленський сказав, що було би непогано, якби президента в Україні могли обирати тільки на один термін. За ці п’ять років він би особисто максимально поринув у політичну роботу й виконував би її так, аби українці потім згадували теплими словами не тільки його, а й його дітей.

Тож чекатимемо 31 березня, а далі, як то кажуть, буде видно.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS