Новини
Інфраструктура

Де у Хмельницькому планують спорудити додаткові паркінги?

Через гострий дефіцит паркувальних місць у середмісті Хмельницького планують облаштування додаткових паркінгів. Два з них збираються спорудити на Прибузькій. Один – поблизу Палацу спорту, зведення якого почали у січні. Ще один – біля Палацу творчості та ДЮСШ №3. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, наразі є ідея побудови багаторівневого паркінгу на місці приміщення колишнього кінотеатру «Мир» на вулиці Проскурівського підпілля.

Там вже фактично нема кінотеатру. Він не придатний для відновлення у нинішньому форматі. Стеля сиплеться, кущі ростуть. Там треба будувати нову будівлю. Або реконструювати з нуля існуючу. Під що – ми наразі визначаємося. Один з варіантів – паркінг. При цьому монотеатр «Кут» залишиться. Ми зважатимемо на державні будівельні норми та  історико-архітектурний опорний план, – зазначив Олександр Симчишин.   

Приміщення кінотеатру повернулося у комунальну власність міста після рішення Вищого господарського суду у 2013 році. До цього будівля від 1998 року була внесена до статутного фонду ТОВ «Муніципальна телерадіокомпанія «Контакт».

Якщо ідею з переформатуванням кінотеатру вдасться втілити, це, на думку міського голови, покладе край хаотичному паркуванню на вулицях Проскурівського підпілля, Подільській та Соборній.

Лише після вирішення проблеми з паркінгами у міській раді планують повернутися до питання евакуації незаконно припаркованих у середмісті автівок. Для цього збираються створити комунальне підприємство, яке і займатиметься евакуацією.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS