Новини
Суспільство

У Дунаївцях дільничні перевіряють дотримання правил торгівлі

Таким чином правоохоронці перевіряють, чи дотримуються продавці вимог законодавства щодо заборони продажу пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, а також проводять профілактичну роботу з працівниками закладів торгівлі, які мають ліцензії на продаж тютюну та алкоголю.

Поліцейські проводять профілактичні бесіди з продавцями та нагадують їм про відповідальність за порушення чинного законодавства, в тому числі реалізацію неповнолітнім тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Під час таких перевірок в 2018 році дільничними офіцерами поліції було складено 80 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 155 (порушення правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю) Кодексу України про адміністративні правопорушення та 17 адмінпротоколів у 2019 році. Також складено 7 протоколів за ч. 1 ст. 156 (торгівля алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії) КУпАП у 2018 році та 1 протокол у 2019 році. Крім того поліцейськими у 2018 році складено 8 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 156 (продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років) КУпАП та 2 протоколи у 2019 році.

Протоколи про вчинені правопорушення направлені на розгляд адміністративних комісій та суду для прийняття законодавчо правильного рішення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS