Новини
Офіційно

Де і за скільки хмельничани можуть отримати “блатні” автомобільні номери

Відтепер зареєструвати індивідуальні номерні знаки на автомобіль або передати їх у власність іншому водієві можна у будь-якому Сервісному центрі МВС. Про це повідомляє прес-служба Сервісного центру МВС у Хмельницькій області.

“Власник індивідуального номерного знака може перезакріпити його за іншим належним йому транспортним засобом або передати його власнику іншого транспортного засобу, подавши необхідні документи в будь-який територіальний сервісний центр МВС”, – йдеться в повідомленні.

Раніше перезакріплення здійснювалося на підставі довідки, яку можна було отримати виключно в Головному сервісному центрі, повідомляють у відомстві. Тепер усю процедуру замовлення ІНЗ громадянин може пройти або в зручному за розташуванням територіальному сервісному центрі МВС (незалежно від місця його реєстрації), або користуючись онлайн-послугами власного Електронного кабінету водія. Особиста присутність замовника ІНЗ або юридично уповноваженої ним особи в Головному сервісному центрі МВС необхідна лише наприкінці процедури отримання ІНЗ — коли громадянин забирає вже готовий номерний знак.

Нагадаємо, що з грудня 2018 року громадяни можуть скористатися онлайн-послугою перевірки можливості замовлення певного ІНЗ в електронному кабінеті водія. Втім, у випадку, якщо ви хочете перевірити графічний елемент чи ви є юридичною особою, вам необхідно буде звернутися в найближчий територіальний сервісний центр МВС для встановлення можливості замовлення.

Вимоги до ІНЗ залишилися незмінними. На ІНЗ можна розміщувати літери (української чи латинської абетки); літери та цифри; літери, цифри та графічний елемент. ІНЗ має містити від 3 до 8 символів, якщо це лише літери та від 3 до 7 елементів, якщо це літери причому принаймні 2 символи з них мають бути літерами.

Вартість послуги замовлення ІНЗ становить:

300 грн. — три символи;

90 грн. — кожний наступний (до восьми символів);

500 грн. — графічний елемент ;

238 грн. 80 коп. — вартість спецпродукції (номерних знаків для авто);

104 грн. 80 коп. — вартість спецпродукції (номерного знаків для мотоцикла).

За одним транспортним засобом може бути закріплений лише один ІНЗ. ІНЗ можливо замовити лише як додаток до, але не замість державного номерного знаку, що видається власнику під час реєстрації транспортного засобу.

Нагадаємо, Сервісний центр МВС у Хмельницькій області розташований у м. Хмельницький на вул. Західно-Окружна, 11/1.

Отримати додаткову інформацію та консультації можна за телефоном (044) 290-19-88 та на Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС, переглянути актуальні новини сервісних центрів МВC – на hsc.gov.ua.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS