Новини
Суспільство

У хмельничанки конфіскували вівчарку, яка покусала людину

За порушення правил вигулу собак у хмельничанки конфіскували німецьку вівчарку, а сама власниця має сплатити 51 гривню штрафу. Відповідне рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд.

Як йдеться у матеріалах суду, мешканка Хмельницького допустила вихід улюбленця за межі приватного будинку, де собака покусав чоловіка.

Власницю собаки було визнано винною у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( порушення правил тримання собак і котів) та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 51 грн. та конфісковано собаку.

Як видно із статистичних даних Хмельницького міськрайонного суду, усього за 2018 рік  було розглянуто 12 справ за ст. 154 КУпАП. По усіх справах майже однотипні порушення: власники собак допустили безконтрольний вихід собак із місць їх утримання  через незачинені хвіртки, або ж вигулювали собак без намордника, в результаті чого собаки покусали перехожих, серед яких не тільки дорослі, а й одна малолітня та одна неповнолітня  дитина.

У прес-службі суду також назвали породи собак,  порушення правил утримання яких завдало шкоди потерпілим: це і німецькі вівчарки, московська сторожова, стаффорд, американський підбультер’єр, ягдтерєр та пекінес.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS