Новини
Суспільство

У Хмельницькому з’явились паперові ангели на згадку про Небесну Сотню

У середмісті Хмельницького з’явилися янголи. Більше трьох тисяч паперових фігурок розвісили містяни поблизу пам’ятника Героям Небесної Сотні як символ пам’яті про розстріляних учасників Революції Гідності. Фігурки виготовляли учні хмельницьких шкіл, учасники бойових дій на Сході країни та всі, кому небайдужі події на Майдані.

За словами координаторки акції “Ангели пам’яті” Ірини Бачинської, фігурки янголів різні, бо кожен шукав свою власну модель. Головна умова – білий колір та матеріал – папір. Всього вдалося виготовити більше трьох з половиною тисяч янголів.

Учасник Революції Гідності Ігор Олійник присвятив своїх янголів двом загиблим у Києві побратимам — Сергію Бондарчуку та Миколі Дзявульському. Чоловік каже: події п’ятирічної давнини назавжди у його пам’яті як найкривавіші епізоди Революції.

“8 лютого і 20 такі були переломні моменти. Беркутівці вже не приховували, що нас вбивають. Вони ходили з відкритою зброєю. Це вже були автомати, снайперські гвинтівки”, – розповів Ігор Олійник  

Всеукраїнська акція “Ангели пам’яті”, ініційована мистецькою агенцією “Територія А”,  відбувається п’ятий рік поспіль. Хмельницький же доєднався до неї вперше. Цьогоріч у такий спосіб згадали про полеглих і на Луганщині, а також в Авдіївці та Харкові. І навіть за кордоном: у  Стамбулі, Парижі, Варшаві та Гданську.

У Хмельницькому символічних янголів розташували на двох локаціях. Окрім вулиці Соборної, ще на Проскурівській, поблизу Ангела Скорботи.  Усі охочі долучитися до акції могли це зробити протягом дня.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS