Новини
Новини ОТГ

У Солобковецькій ОТГ збудують дві сонячні електростанції

У Солобковецькій громаді побудують дві сонячні електростанції потужністю 15 МВт та 10 МВт. Електростанції з’являться у селах Солобківці та Глушківці. Будівництво планують розпочати навесні 2019 року, повідомляє прес-служба ОТГ.

Під будівництво СЕС потужністю 10 МВт в с. Глушківці виділили 12 гектарів закинутої ділянки колишнього господарського двору, що свого часу належав колгоспу.

“Ділянка за межами населеного пункту. Колись тут були приміщення, але нині – лишень розвалини та бур’яни”, – пояснюють в ОТГ.

Солобковецьку СЕС побудують на земельній ділянці площею 20 гектарів потужністю 15 МВт, яка розташована в північній частині за межами населеного пункту на відстані 0.8 км. де раніше знаходилось колгоспне пасовище.

“Маємо велику надію, адже це будуть об’єкти, які зможуть давати дохід до бюджету. Крім того, будуть створені додаткові робочі місця, а це великий «плюс» для наших жителів”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, питання щодо розміщення сонячної електростанції у селі підтримали більшість жителів. Станом на сьогодні, уже на стадії підписання договір оренди на земельну ділянку.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS