Новини
Духовність

З конфліктом і поліцією: ще одна громада на Хмельниччині покинула Московський патріархат

Громада села Ставниця Летичівського району 16 лютого вже вдруге намагалася перейти до Православної церкви України. Перші збори сторона Московського патріархату не визнала, тож вдруге забезпечувати правопорядок допомагала поліція. Про це повідомив у Фейсбуці митрополит Антоній Махота.

“Відбулися вдруге парафіяльні збори з приводу зміни канонічної приналежності до ПЦУ. Перші збори, які проводилися у клубі, сторона УПЦ МП не визнала, стверджуючи, що право голосу мають тільки члени релігійної громади, і вони там не були присутні. Напередодні храм опечатали обидві сторони до оголошення вже загальних зборів на території церкви, де забезпечували правопорядок органи поліції, в присутності яких все ж таки вдалося переконати представників УПЦ МП, що право голосу мають усі жителі за пропискою у с.Ставниця”, – написав Антоній Махота.

Як він зазначив, цього дня правоохоронці у церковних воротах пропускали на подвір’я церкви тільки жителів села, одні йшли на одну сторону, а інші на другу. Прихильники Московського патріархату, побачивши, що вони у меншості, покинули збори. Їхні голоси зарахували як такі, що проти переходу. Решта парафіян вирішили висунути недовіру настоятелю і змінити канонічну приналежність до ПЦУ.

Нагадаємо, на Хмельниччині вже більше 30 парафій приєдналися до Православної церкви України.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS