Новини
Культура

У Хмельницькому оголосили конкурс на участь у майстер-класі від відомих художників

Хмельницький обласний художній музей оголошує відкритий конкурс на участь у триденному майстер-класі в межах освітньо-виставкового проекту “Арт-перетин. Відкрита майстерня”, що реалізується за підтримки програми Culture Bridge та фінансується Європейським Союзом. Про це йдеться на сторінці заходу у Фейсбуці.

Як зазначається, майстер-класи відбудуться у березні. Проект має на меті розвиток громади та мистецького середовища Хмельниччини. Це можливість ознайомитись з мистецьким доробком представників трьох поколінь одеського живопису під час виставки, перейняти успішний досвід щодо побудови творчої кар’єри під час майстер-класів від міжнародно визнаних художників та отримати теоретичні знання від знаних мистецтвознавців та кураторів України.

“Подібна інновативна для Хмельниччини діяльність вплине на активізацію місцевих мистецьких процесів, спровокує пожвавлення та насиченість художнього життя. За результатами відбору ідей творчих проектів, що будуть подаватися учасниками протягом місяця після триденних майстер-класів, буде надана можливість його експонування в ХОХМ потягом 2019-2020 років”, – йдеться у повідомленні.

До участі з боку професійної спільноти запрошують Юрія Єгорова (1926-2008), одного з засновників сучасної одеської школи живопису, Олександра Ройтбурда (1961 р.н.), представника українського трансавангарду та директора Одеського художнього музею, та Ігоря Гусєва (1970 р.н.), представника медіального живопису, що входить до топ-25 найбільш успішних художників України) та до освітньої програми (лекції, дискусії та майстер-класи в виставковому просторі для 20 відібраних попередньо митців Хмельницького та Хмельницької області).

Участь в усіх заходах для відібраних учасників є безкоштовною, за потреби учасникам з інших міст та сіл  організатори забезпечують проживання в готелі неподалік музею, а також сніданки, кава-брейки та обіди. Анкети на участь в триденних майстер-класах приймають до 7 березня. Деталі тут.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS