Новини
Суспільство

У Шепетівці модернізують зброю, здатну прострілювати всю територію “ЛНР-ДНР”

Державне підприємство “Шепетівський ремонтний завод”, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, модернізує нову реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 УМ “Берест”. Ця зброя призначена для заміни БМ-21 Град, що стоїть на озброєнні ЗСУ, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Унікальність цієї нової бойової машини в тому, що у ній використовуються виключно компоненти українського виробництва. Вперше широкому загалу машина була продемонстрована на міжнародній виставці “Зброя та Безпека”, що відбулася у Києві у жовтні. Як зазначається, “Берест” може замінити БМ-21 “Град”, що стоїть на озброєнні Збройних Сил України.

Однією з особливостей “Береста” стала цифрова система управління вогнем, яка проводить підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив’язку, не покидаючи кабіни. Відзначається, що завдяки цьому розрахунок РСЗВ в режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді надходять з дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження.

Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 в “Граді”.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS