Новини
Суспільство

У Старокостянтинові вшанували учасників боїв за Дебальцеве

У музеї антитерористичної операції, що в Старокостянтинівському гарнізонному будинку офіцерів, вшанували учасників боїв за Дебальцеве. Ініціатором заходу на честь загиблих героїв України і пам’яті про звитягу живих її захисників стала громадська організація “Учасники АТО міста Сарокостянтинова”. Про це повідомляє кореспондент Інформаційного агентства оборонного відомства у Хмельницькому Сергій Жмурко.

“Бої за Дебальцеве – це приклад мужності і героїзму українських захисників, – підкреслив у вступному слові начальник гарнізону полковник Євген Булацик. – В січні-лютому 2015 року підрозділи Збройних Сил України, спільно з підрозділами інших вітчизняних силових структур вели запеклі бої за цей стратегічний напрямок. В цих боях загинули кращі сини України, але й ворог поніс шалені втрати”, – наголосив офіцер.

У складі 128-ї гірсько-піхотної бригади воював і військовий медик старший сержант Олександр Сидоров. Він залишив бойові позиції гірських піхотинців з підрозділом, який останнім виходив з Дебальцевого. За особисту мужнсть Олександр нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

“В цих запеклих боях, я втратив багатьох своїх побратимів. Тих з якими з перших днів воював на Сході. Ми, військові медики, надавали допомогу і рятували поранених під постійними обстрілами, майже у повному оточені”, – зі скорботою пригадав ті дні Олександр.

Присутні на заходах учасники бойових дій, школярі та мешканці міста вшанували хвилиною мовчання пам’ять про полеглого земляка старшого солдата Володимира Яневича. Він загинув у районі населеного пункту Логвинове під час підвезення боєприпасів на позиції. Колона, в якій рухався «УРАЛ» Володимира, потрапила під обстріл російських терористів. Мама полеглого героя, Тамара Анатоліївна, запалила символічну свічку пам’яті.

“Захисники України зробили неймовірне, – підкреслив у своєму виступі військовий капелан отець Степан Капустинський. – Вони зупинили потужну армію російського агресора. На жаль, ми зазнали втрат. Дякуючи полеглим за їх подвиг, ми повинні пам’ятати кожного українського солдата, який загинув захищаючи Україну і шанувати живих захисників, – наголосив капелан і додав, – вони Герої”.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS