Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкрили виставку речей військових з АТО

Зброя, снаряди, амуніція і не тільки. Артефакти, які побували на фронті, зібрані в експозиції, що відкрилася у Хмельницькому інституті соціальних технологій університету “Україна”. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Тут речі усі вже вживані, в хорошому сенсі слова. Передані з передової нашими студентами”, – розповів ректор університету Михайло Чайковський.

Експозиція присвячена студентам вишу — учасникам АТО та ООС. Саме вони й передали усі експонати. Ректор зазначив, що в інституті таких третина від усієї кількості студентів.

Олег Бляхарський з Деражні закінчив цей заклад у 2006 році. У Києві на Майдані пліч-о-пліч з хлопцями. Потім пішов на фронт, служив у складі 8-го полку. Трагічним для нього стало 13 липня 2014 року.

“Пробивали коридор до луганського аеропорту, коли він був заблокований, загинув мій побратим”, – пригадує Олег Бляхарський.

На Майдані разом стояв Андрій Дрозда. Як він розповів, обороняли медпункт, де намагались допомогти першим постраждалим від куль снайперів. Чоловік каже, така виставка – яскравий приклад того, як треба берегти пам’ять.

“Хто не пам’ятає свого минулого, не має майбутнього. Тому це нагадування молоді, що якщо хочеш, аби в країні було все добре, маєш як мінімум відповідально ставитися до своїх обов’язків”, – вважає Андрій.

Полеглих на Майдані та загиблих на Сході присутні вшанували хвилиною мовчання.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS