Новини
Суспільство

У Кам’янці перейменують ще одну вулицю

У Кам’янці-Подільському планують перейменувати вул. Вутіша. Кам’янчани можуть пропонувати свої варіанти, повідомляє прес-служба міськради.

Зазначимо, що вулиця імені Віталія Вутіша на Польських фільварках названа на честь 20-річного начальника партійно-радянської школи в Кам’янці-Подільському, котрий помер від висипного тифу.

Міська рада пропонує перейменувати її на вулицю Василя Вишиваного. Так називав себе австрійський ерцгерцог Вільгельм Габсбург, великий прихильник України і борець за її незалежність, який міг би дістати гетьманську булаву.

За документами, Габсбург-Вишиваний “особисто керував групою військ, в тому числі українським легіоном Січових стрільців”. Його група брала участь в боях проти радянської армії за Херсон і Запоріжжя, де до серпня 1918 року він був “начальником гарнізону окупаційних військ”. 1948-го, “за шпигунську діяльність” йому дали 25 років. 1 липня Габсбург-Вишиваний у тяжкому стані потрапив до лікарні Лук’янівської в’язниці – загострився застарілий туберкульоз легенів. Там він і помер.

Пропозиції та зауваження щодо перейменування приймаються у письмовому вигляді до 21 квітня 2019 р. за адресою: м. Кам’янець-Подільський, майдан Відродження, 1, каб. 113, або на електронну адресу E-mail: vikonkom@kam-pod.gov.ua.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS