Новини
Суспільство

Нацрада оголосила попередження одному з телеканалів на Хмельниччині

Під час засідання 21 лютого Національна рада розглянула результати планової виїзної перевірки ТОВ «ТРК «ФНБ» (логотип «FNB»), м. Дунаївці Хмельницької області, і ухвалила рішення застосувати до ліцензіата санкцію «оголошення попередження», оскільки компанія не мовить.

Як йдеться на сайті Нацради, перевірка зафіксувала порушення частини сьомої статті 27 і  пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки компанія не здійснює мовлення на 40 ТВК у Дунаївцях.

Також виявлено недотримання частини першої статті 43 цього закону, бо ліцензіат у десятиденний термін не сповістив Національну раду про початок мовлення, який відбувся 01.08.2018. Згодом регулятора було повідомлено про припинення мовлення ТРК «ФНБ» листом від 27.12.2018 № 75. Наразі компанія мовлення не веде.

Національна рада визнала порушення телеканалом чинного законодавства та оголосила попередження. Водночас компанію зобов’язано протягом місяця увідповіднити свою діяльність законодавчим нормам.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS