Новини
Офіційно

На радіостанціях Хмельниччини побільшало української мови

Сьогодні, 22 лютого, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області Олена Гавінська представила звіт про роботу представництва за 2018 рік для представників телерадіокомпаній та провайдерів області, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА.

Упродовж 2018 року представник Нацради у Хмельницькій області забезпечувала виконання наглядових повноважень регуляторного органу в області, здійснювала контроль і нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями (ТРО) та провайдерами програмної послуги (ППП) вимог чинного законодавства в галузі телебачення та радіомовлення, у тому числі, спрямованих на захист інтересів держави й національного виробництва; реклами; авторського права та суміжних прав; законодавства про захист суспільної моралі.

Протягом 2018 року Олена Гавінська провела шість планових перевірок ТРО та одну позапланову перевірку ППП, а також спільно зі спеціалістом секретаріату представника здійснила 204 моніторинги. За результатами моніторингу ефіру радіостанцій Хмельниччини збільшився обсяг ведення передач українською мовою на 12 % порівняно з 2017 роком. З показником 100% ведення передач українською мовою радійники Хмельниччини – у четвірці областей-лідерів. Виконують радіостанції області й законодавчі вимоги щодо обов’язкової частки пісень державною мовою.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS