Новини
Суспільство

Торгують без реєстрації: у райцентрі Хмельниччини перевірили ринок

20 лютого робоча група міської ради проведела обстеження суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території ринку у місті Красилів.

Під час обстеження території ринку було виявлено, що більшість продавців здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Таке порушення законодавства тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої. (ст. 164 КУпАП)

Також під час обстеження м’ясного павільйону представники відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини надали наступні рекомендації суб’єктам господарювання, які реалізують необроблені харчові продукти м’ясного походження (м’ясо):

  1. Провести ремонт стелі, стін, підлоги м’ясного павільйону.
  2. Провести заміну колод для розробки м’ясотуш.
  3. Місце для дотримання правил особистої гігієни забезпечити миючими та дезінфікуючими засобами, одноразовими паперовими рушниками або електрорушником.
  4. Забезпечити захист освітлюючих приладів.
  5. Поновити медичні книжки.

Суб’єктів господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації попереджають, що в майбутньому виходи на територію ринку будуть відбуватися регулярно та не носитимуть попереджувальний та консультативний характер. На порушників складатимуть протоколи згідно ст. 164 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS