Новини
Екологія

За тиждень браконьєри Хмельниччини втратили майже 670 метрів сіток

У період з 16 по 21 лютого 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля задокументували 16 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, було складено сім протоколів за ч. 3 ст. КУпАП (порушення правил рибальства), два – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі правопорушення) та сім – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Також оформлено шість актів виявлення безгосподарського майна.

«За шість днів інспектори вилучили близько 52 кг риби та 665 метрів сіток. Завдано збитків рибній галузі на суму 459 грн», – наголосив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

19 лютого на ринку в смт Летичів рибпатрульні виявили місцевого жителя, який торгував рибою без відповідних документів. Чоловік намагався продати 7 кг карася сріблястого. На порушника складено адміністративний протокол.

20 лютого під час рибоохоронного заходу на річці Гать, що протікає в селі Бубнівка Волочиського району викрито чоловіка, який рибалив забороненим знаряддям лову – ятерем. У такий спосіб він виловив 5 сріблястих карасів. Збитки склали 85 грн. На порушника оформлено протокол, заборонене знаряддя лову конфісковано до рішення суду.

Того самого дня держінспектори затримали ще одного порушника на річці Случ, поблизу села Григорівка Старокостянтинівського району. У громадянина вилучено 4 плітки та 2 сріблястих карасі. Розмір збитків – 374 грн. На чоловіка складено адмінпротокол.

Також на ринку в Хмельницькому задокументовано порушення незаконного збуту водних біоресурсів. Місцевий мешканець реалізовував 2 кг карася сріблястого та 3,5 кг коропа без дозвільних документів.

Ще трьох порушників, які незаконно продавали рибу, рибоохоронці виявили на ринку в Шепетівці. Чоловіки намагались збути 8 кг коропа, 20 кг карася та 6 кг щуки.

На всіх осіб оформлено адміністративні протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (0382) 79-20-88.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS