Новини
Суспільство

Міський голова Славути звернувся з відкритим листом до влади Нетішина

Його текст оприлюднено на офіційному сайті міста

“Питання приєднання громади села Старий Кривин до громади міста Нетішин – це не вимога реформи децентралізації, а наслідок багаторічної співпраці двох громад у різних напрямках. Однак чомусь цей процес зупинився, так і не розпочавшись, що викликає занепокоєння у багатьох жителів Старого Кривина і мене особисто.

У свій час я брав безпосередню участь у розширенні меж міста Нетішина за рахунок земель Старокривинської громади, зокрема, й тих ділянок, де розміщені атомні енергоблоки.

На території Старого Кривина розташовуються об’єкти Хмельницької АЕС, управління будівництва, свердловини водопостачання, частина об’єктів соціальної сфери, залізнична станція. Без усього цього важко уявити подальший розвиток міста Нетішина.

Поєднані громади і землями – Старокривинська сільська рада надала нетішинцям сотні гектарів земельних ділянок під житлове будівництво, городництво.

Сьогодні необхідно зробити усе можливе, аби історичне єднання громад Нетішина і Старого Кривина нарешті відбулося. Тому прошу міського голову м. Нетішин Олександра Олексійовича Супрунюка, депутатів Нетішинської міської ради активізувати роботи у цьому напрямку, а саме:

  • терміново ініціювати та провести чергові зустрічі із жителями, сільським головою та депутатами села Старий Кривин;
  • надати офіційні гарантії подальшого збереження і розвитку усіх, без виключення, об’єктів інфраструктури села – школи, садочка, ФАПу, клубу і т.д., адже це в інтересах й жителів міста;
  • презентувати подальший стратегічний план розвитку сільської громади у складі Нетішинської міської ОТГ;
  • гарантувати працевлаштування працівників сільської ради;
  • офіційно заявити про збереження за жителями с. Старий Кривин права вільно розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення.

Факт приєднання і створення спроможної об’єднаної  громади можливий лише за умови надання Старокривинській громаді гарантій її подальшого повноцінного розвитку, створення комфортних умов життя на рівні міста.

З повагою, міський голова м. Славута, уродженець м. Нетішин, випускник Старокривинської середньої школи Василь Сидор”

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS