Новини
Суспільство

Суд на Хмельниччині стягнув з батька понад 6 тисяч витрат на дітей

Позов жительки Ярмолинець до колишнього чоловіка про стягнення з нього додаткових витрат на неповнолітніх дітей в розмірі 6 659 грн. 92 коп Ярмолинецький районний суд задовольнив.

Позивачка пояснила, що минулого і вже цього навчального року вона оплачувала навчання їхнього молодшого сина у «Дитячій школі мистецтв», заняття з англійської мови, тренувальні заняття у фітнес-центрі, амбулаторне лікування, а старшому – купила комп’ютерне приладдя, а також обом оплатила похід в кінотеатр. Тож тепер хоче стягнути витрачене з батька дітей, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Відповідач позов визнав частково, відмовившись від стягнення вартості комп’ютерних меблів. Пояснив це тим, що екс-дружина не надала належних доказів витрат на меблі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позов слід задовольнити повністю.

«Статтею 185 Сімейного кодексу України передбачено, що той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо», – ідеться у рішенні.

Як встановив суд, усього жінка сплатила 13 319 грн. 84 коп. додаткових витрат на обох неповнолітніх дітей.

«Отже, враховуючи рівність прав та обов’язків батьків щодо своїх неповнолітніх дітей, відповідач зобов’язаний сплатити ½ частину сплачених позивачем додаткових витрат на дітей в сумі 6 659 грн. 92 коп.», – зазначає суддя.

Рішення ще не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS