Новини
Суспільство

Як у Славуті готуються до весняної повені

Днями у райцентрі на річці Утка відбулося спільне навчання Славутської міської та районної ланок цивільного захисту з практичним відпрацюванням дій у надзвичайних ситуаціях, пов’язаних з льодоходом, паводками та повінню, повідомляє сайт міської ради.

Метою навчання було забезпечення готовності та здійснення координації дій у разі загрози та виникненні надзвичайних ситуацій під час повені, визначення наявної повеневої обстановки та у разі необхідності вжиття додаткових протиповіневих заходів.

Участь у навчаннях взяли начальник відділу з питань НС виконавчого комітету Славутської міської ради Валентин Левосюк, завідувач Славутськими курсами 3-ї карегорії Віталій Гуцалюк, начальник РС ГУ ДСНС в Хмельницькій області Андрій Сампір, керівники та спеціалісти спеціалізованих служб цивільного захисту міста Славута та Славутського району, рятівники, правоохоронці,  учні Славутького ліцею ІІ-ІІІ ступенів  Хмельницької обласної ради та інші.

Тактико-спеціальне навчання відбувалося у кілька етапів, у ході якого були відпрацьовані рівень готовності до дій при попередженні та ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах пропуску льодоходу, повені і паводка на території міста та району, а також реальність планування заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з життєзабезпеченням постраждалого населення.

Під вплив дії паводку об’єкти життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інші об’єкти господарювання, що можуть зазнати негативного впливу під час пропуску льодоходу, паводків та повені на території Славутської міської об’єднаної територіальної громади не попадають.

У ході проведення навчань працівники Славутської міської рятувально-водолазної служби показали присутнім прийоми і способи рятування людей на льоду.

Навчання засвідчили спроможність органів управління та спеціалізованих служб міста ефективно реагувати на надзвичайні ситуації та своєчасно ліквідувати їх наслідки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS